24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (2024)

Aan je glas wijn nippen met uitzicht op de mooiste grachten van Amsterdam? Je biertje wegtikken met je voeten in het water? Bij de lekkerste terrassen aan het water in Amsterdam is het realiteit en voelt het alsof het het héle jaar zomer is. Bij onderstaande 24 adressen zit je gebakken.

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (1)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

De 24 beste terrassen aan het water in Amsterdam

In de stad brengt niets zo’n zomers gevoel omhoog als een terras aan het water waar je de hele dag kan vertoeven. Waterkant is een klassieker die iedereen wel kent, maar wat dacht je van Marie (iets chiquer) of good old Café de Jaren? De keuze is reuze, dus maak er vooral gebruik van. Dit zijn de beste terrassen aan het water in Amsterdam.

Restaurant De Mark

We beginnen met een plek die een beetje vals speelt, want officieel gezien ligt De Mark niet in Amsterdam. Maar wie een oogje toeknijpt is het ermee eens dat deze plek absoluut niet mag ontbreken in de lijst met beste terrassen aan het water in Amsterdam. Bij De Mark kom je namelijk even helemaal tot rust (onder de rook van Amsterdam) en geniet je van de natuur waarmee de stad omringd is.
Durgerdammerdijk 73, Amsterdam, restaurantdemark.com

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (2)

© De Durgerdam, @dedurgerdam

Tannay

Tannay is een nieuwkomer, op de plek waar De Gouden Reaal lange tijd was gehuisvest. De nieuwe Franse chef laat een frisse wind door deze plek waaien, waar je ’s zomers tot ’s avonds laat aan het water geniet van je diner.
Zandhoek 14, Amsterdam, restaurantscaron.nl/restaurant/tannay

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (3)

© Tannay, @tannay.amsterdam

Kikkie van de Prinsensluis

Kikkie van de Prinsensluis zit op het hoekje van de Prinsengracht en de Prinsenstraat (net als Café Twee Prinsen, maar dan op het andere hoekje) en heeft een erg fijn terras. Niet alleen is het de perfecte plek om ongegeneerd mensen te kijken, ook eet je er goede burgers en drink je er heerlijke (natuur)wijn.
Prinsenstraat 30, Amsterdam, kikkie.amsterdam

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (4)

© Kikkie van de Prinsensluis

Café Twee Prinsen

Naast Kikkie vind je Café Twee Prinsen. Over hun terras worden al jaren grapjes gemaakt; deze bestaat namelijk uit niet meer dan een flink aantal houten krukjes. Het is zonder twijfel een van de gezelligste terrassen aan het water in Amsterdam-Centrum.
Prinsenstraat 27, Amsterdam, tweeprinsen.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (5)

© Café Twee Prinsen

Marie

Marie is onderdeel van Hotel De L’Europe, en een érg fijne plek aan het water. De bediening is vriendelijk en het menu maakt het lastig kiezen; alles op de kaart is even goed. Maar ook voor een borrel of kop thee ben je hier aan het juiste adres.
Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam, marieamsterdam.com

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (6)

© Marie

WATERKANT

De Waterkant is en blijft een favoriet om af te spreken met vrienden. Het is een fijne plek waar altijd wat te beleven valt. Je haalt zelf je drankjes aan de bar en deelt een tafel met vrienden of vreemden, wat vaak genoeg voor onvoorspelbare avonden zorgt.
Marnixstraat 246, Amsterdam, waterkantamsterdam.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (7)

© Waterkant Amsterdam

Café de Jaren

Een klassieker in het centrum van Amsterdam: Café de Jaren. Op weinig plekken vind je zó’n goed terras aan het water, het grootste deel van de dag ook nog eens pal in de zon. De hele dag door serveren ze een uitgebreid menu, en ook draaien ze hun hand niet om voor een klassieke borrel met bitterballen.
Nieuwe Doelenstraat 20-20, Amsterdam, cafedejaren.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (8)

© Café de Jaren

De Japanner Strandeiland

De Japanner Strandeiland is een van die plekken in Amsterdam die aanvoelt als een beach club. Het concept van De Japanner is gebaseerd op Japanse Izakaya; authentieke, kleine kroegen waar Japanse werklui na een lange werkdag genoten van bier, sake en kleine gerechten. Gelegen bij Skatepark IJburg, is De Japanner Strandeiland een perfecte get-away voor zomerse dagen. En wie het te heet krijgt, neemt gewoon een duik in het IJ.
De Japanner Strandeiland, Pampuslaan 505, Amsterdam, dejapanner.com

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (9)

© De Japanner Strandeiland, @dejapannerstrandeiland

Bloem Eten & Drinken

Bloem Eten & Drinken zit ietwat verstopt op Entrepotdok, vlakbij Artis. Maar wie deze plek weet te vinden, komt zonder twijfel terug. Het menu is uitgebreid en vegetarisch, en alles wordt hier vers en met liefde bereid. En heb je het warm? Dan neem je een duik in het water, net zoals de rest van de buurt dat doet.
Entrepotdok 36, Amsterdam, bloem36.nl

GEORGE MARINA

Sinds een paar jaar vind je deze chique hotspot aan het water, vlakbij het Amstel Station. Een mooi groot terras aan het water, lekkere seafood gerechten en je hebt er echt het vakantiegevoel in eigen stad.
Spaklerweg 10, Amsterdam, cafegeorge.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (10)

© George Marina

VOOGES AAN ’T IJ

Meneer Nieges heeft plaatsgemaakt voor Vooges aan ’t IJ. Op het enorme terras aan het water kun je van de zonnestralen genieten (of juist de schaduw opzoeken) met een uitgebreide lunch of diner en een goed glas wijn. De locatie is bovendien lekker centraal: Vooges aan ’t IJ ligt op loopafstand van Centraal Station.
Westerdoksdijk 40H, Amsterdam, vooges.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (11)

© Vooges aan het IJ

LAGERWAL

Voor lange zomeravonden in Amsterdam-Noord ben je bij Lagerwal aan het juiste adres. De creatieve breinen achter Lagerwal Amsterdam noemen het zelf een ‘speeltuin voor volwassenen’, en dat is precies wat het is. Pal op de NDSM-werf bevindt deze nieuwe hotspot zich aan het water, waar je terecht kunt voor muziek, kunst, eten, drinken en theater.
tt. Melissaweg 57, Amsterdam, lagerwal.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (12)

© Lagerwal, @lagerwal.noord

Amstelhaven

Leuk voor feesten en partijen, lome zomeravonden én om aan te meren met je boot: Amstelhaven heeft het allemaal. Deze plek op steenworp afstand van het Amstel Hotel is een oase van rust – je hebt er bijna niet door dat je nog in Amsterdam bent.
Mauritskade 1, Amsterdam, amstelhaven.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (13)

© Amstelhaven, @amstelhaven

De Ysbreeker

De Ysbreeker zit al jaren op een van de mooiste plekjes van de Weesperzijde. Tussen de statige woningen in vind je het enorme terras, waar de zon áltijd lijkt te schijnen.
Weesperzijde 23, Amsterdam, deysbreeker.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (14)

© De Ysbreeker, @deysbreeker

Amstel Hotel

Met een bootje naar dit prachtige hotel varen, kan het nog romantischer? Ook als je geen bootje hebt, is dit een van de mooiste terrassen aan het water in Amsterdam. In de zomer geniet je er van een heerlijke lunch of een gezellige borrel tot laat in de avond.
Professor Tulpplein 1, Amsterdam, amsterdam.intercontinental.com

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (15)

© Het Amstel Hotel

HANNEKES BOOM

Bij de eerste zonnestralen begint iedereen al te dromen over een bezoekje aan Hannekes Boom – en terecht! Zoek een plekje aan één van de picknicktafels of ga gewoon lekker op de rand van de kade zitten en geniet.
Dijksgracht 4, Amsterdam, hannekesboom.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (16)

© Hanneke’s Boom

BAM BOA

Bam Boa heeft zo’n terras waar je de hele dag blijft plakken. Maar zeker aan het eind van de dag als de zon verdwijnt achter de huizen dan krijg je hier echt een vakantiegevoel. Helemaal wanneer je de tafel vol hebt staan met lekkere gerechten om te delen. En een fles rosé. Of twee.
Weesperzijde 135, Amsterdam, bam-boa-amsterdam.com

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (17)

© Bam Boa, Amsterdam

Vessel

Vessel is zo’n verborgen parel waar je niet gauw aan denkt, maar da’s hartstikke zonde! Want niet alleen is het hier heerlijk vertoeven aan het water, de enorme steiger zorgt ook voor gezelligheid. En op een zomerse dag is een duik in het frisse water maar lastig te weerstaan.
Revaleiland 500, Amsterdam, vesselamsterdam.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (18)

© Vessel Amsterdam, @vesselamsterdam

CAFÉ DE CEUVEL

Leuke laid back spot in Noord waar je ook met je boot kunt aanmeren. Leuk: hier dienen boten op het droge als werkplekken of terrasbanken. Op de kaart voornamelijk duurzame en biologische gerechten. Verantwoord genieten, dus!
Korte Papaverweg 4, Amsterdam, deceuvel.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (19)

© Café de ceuvel

DE WILLEM

De Willem groeide uit tot onze nieuwe favoriete hotspot in de hoofdstad. Naast een erg fijne bar en binnenruimte, is hun terras bijna niet te evenaren. Schuif aan bij het café- of restaurantgedeelte (het zijn twee verschillende terrassen) en laat je verder op je wenken bedienen. Het restaurantgedeelte is overigens een stuk chiquer qua menu en wijnkaart (ook wat betreft prijs), houd hier rekening mee.
Haarlemmerplein 58, Amsterdam, de-willem.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (20)

BOOTHUIS BIJ SLOTERPLAS

Aan de oevers van de Sloterplas vind je Boothuis – een gemoedelijk familierestaurant in prachtige setting. Loop je naar binnen dan waan je je even in een traditioneel boothuis, maar wel met érg goed eten en in moderne sfeer.
Christoffel Plantijngracht 4, Amsterdam, boothuis.amsterdam

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (21)

© boothuis amsterdam

L’OSTERIA

Ouders met kinderen willen deze spot onthouden in het Amstelkwartier, dus schrijf ‘m op! Je eet er namelijk lekker Italiaans, maar niet onbelangrijk: terwijl jij van je koude drankje nipt met uitzicht op de Amstel, kunnen de kids spelen in de speeltuin pal naast het restaurant.
Korte Ouderkerkerdijk 16, Amsterdam, losteria.net

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (22)

© L’Osteria, @ losteria.nl

NOORDERLICHT CAFÉ

Een klassieker in Noord waar de sfeer nog écht als Amsterdam-Noord voelt. In de avond voelt het er bijna als een festival, overdag is het er ook prima toeven met de kids. Check voordat je gaat altijd even hun agenda; er worden nog wel eens festivals georganiseerd in de weekenden.
NDSM-Plein 102, Amsterdam – noorderlichtcafe.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (23)

© Noorderlicht

ODE AAN DE AMSTEL

Wil je in Oost lekker eten aan het water? Dan moet je naar Ode aan de Amstel. Op de plek waar eerst Riva zat, kun je nu terecht voor een toegankelijke all-day menukaart. Liever groots uitpakken met meerdere gangen? Kies dan voor het chefs menu! Ze zijn iedere dag geopend vanaf 11.00 uur voor de lunch en op zondag doen ze ook een leuke Sunday Brunch.
Amstelboulevard 1, Amsterdam – odeaandeamstel.nl

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (24)

© Ode aan de amstel

PLLEK

Na geruchten dat Pllek de NDSM-Werf moest verlaten, blijken die plannen voorlopig nog even uitgesteld. En dat stemt ons goed! Pllek is kidsproof, een tikje alternatief en daardoor altijd laidback. Bij Pllek is het altijd gezellig en daarom komen we er al sinds de opening steeds weer terug.
T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam – pllek.nl

meer Amsterdam tips

24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (25)

PLLEK © Your Little Black Book

Doen in Amsterdam

Le Foodwalk - food tour

Boek tickets

AMAZE - club experience

STRAAT street art Museum

Boek tickets

PreviousNext

bekijk hier nog 20 tips

Beste Hotels in Amsterdam

Pillows Maurits Park

Bekijk tarieven

Hotel Jakarta

Bekijk tarieven

Hotel Boat & Co

Bekijk tarieven

PreviousNext

bekijk hier nog 13 tips

LET’S GET SOCIAL

Volg @yourlbb op Instagram

@yourlbb_amsterdam
24 X terrassen aan het water in Amsterdam >> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5962

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.